Adventtips

Ja, då var det bara en vecka kvar till första advent och med det börjar ju luciatågen att dyka upp, pynt och ljus i fönsterna, pepparkakor,knäck och lussebullar och massa annat mys.

De som gillar att vara tidigt ute med presentshopping brukar ju också tycka att det är första advent som är den officiella dagen för att påbörja sin julhandel, även att börja skriva önskelista. Till de som kanske vill köpa något fint till sig själv eller någon annan, eller har sett ett plagg som de alltid velat ha men aldrig lyckats hitta så vill jag tipsa om några hemsidor.

1. Wish

Denna hemsida, som många säkert redan hört talats om går ut på att önska sig saker till ett rabatterat som folk lägger upp bilder på. Det kan vara allt från kläder och skor till heminredning.  Lägger man upp egna bilder på olika saker och om den får många önskningar (typ ”likes”) så kan man vinna presentkort, de är inte värda så värst mycket men ändå.

Nackdelarna kanske är att typ alla saker befinner sig i USA och frakten är ju oftast knepig om man ska beställa saker därifrån och så spammar dom ens mail rätt mycket.
unnamed103

2. The Hunt

Här kan man själv ladda upp en bild på något fint man sett på typ tumblr eller något slutsålt och få hjälp av en massa andra medlemmar att hitta det. Det är ju inte alltid folk lyckas hitta grejerna speciellt om det är en utgången produkt, men folk gör de bästa de kan och kan för det mesta hitta liknande saker till det du sökte.

Sen kan man också följa andra som letar efter något man själv tycker är fint och få en notis om någon hittar objektet, på så sätt kan flera ta del av en ”hunt”.  Här också de flesta sakerna från USA men inte allt!

icon_256 (1)
3. Where to get

Denna känner säkert alla till, men denna liknar ”the hunt” rätt mycket, jag skulle säga att det är en blandning mellan den och ”tumblr”. Här kan folk gilla och följa personer som laddar upp bilder på olika klädesplagg, möbler, smink och andra diverse saker. Sen om någon vet var produkten på bilden kommer ifrån kan den dela med sig av länken så att folk kan ta del av det.

Jag tror dock att folk mest använder sidan som tumblr ungefär. Jag vet inte riktigt vart de olika sakerna kommer ifrån på denna sida men jag skulle tro att det flesta kommer från USA här med.
icon_256

Samtliga hemsidor finns även som app på iPhone och Android, tryck också på bilderna för att komma till respektive sida. Eftersom frakt kan bli knepigt och dyrt så kan man ju bara scrolla igenom bilderna lite då och då som tidsfördriv och kanske hjälpa till att hitta något under tiden.

Annonser

Posted on november 25, 2013, in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: